NFT Jargon.

Wil jij weten waar ‘GM’ and ‘GN’, grapjes over McDonald’s en het scanderen van ‘WAGMI’ over gaat?

A

ALPHA

Alpha wordt het best omschreven als ‘intel’. Degenen die over alpha informatie bezitten, hebben informatie waar de rest van de markt nog niet achter is gekomen. Er zijn mensen die uren en uren spenderen aan het vinden van onontdekte projecten. Deze info delen ze via Twitter of Discord groepen.

Voorbeeld: “I got some Alpha on a 2016 project that no one knows about and it’s dirt cheap.” 

APEING IN

Apeing in betekent simpelweg het kopen van een NFT project. Soms betekent het dat iemand zwaar inkoopt in een project met meerdere NFT’s.

Voorbeeld: “I just aped in hard into this project from 2016 that I just found. Am I gmi?

AIRDROP

Een airdrop is wanneer je een extra NFT of token ontvangt voor het eigenaar zijn van een NFT. Eind 2021 was er een populaire token airdrop $SOS voor gebruikers die NFT’s kochten en verkochten op OpenSea. De hoeveelheid $SOS die ze ontvingen was evenredig met de hoeveelheid ETH die ze hadden uitgegeven en het aantal NFT’s dat ze bezaten.

Voorbeeld: “Did you get the $SOS airdrop? Check your MetaMask!”

ALL-IN

All-In betekent dat iemand al zijn geld uitgeeft aan een NFT-project. Dit is niet perse aan te bevelen, omdat de NFT-space nog zo jong is en je nooit echt weet of een project in de toekomst geld waard zal zijn.

Voorbeeld: “I found a life-changing project. I’m All-In”

AMA

AMA staat voor ‘Ask Me Anything’. Deze term zie je vaak in een Discord groep (voiceshat) of op Twitter (twitter spaces) voorbijkomen als een project of persoon een vraag-en-antwoord sessie organiseert. 

B

BAGS

Bags is een andere term voor een asset (bezitting) die iemand bezit. Deze term wordt vaak gebruikt wanneer iemand een project vindt, een paar activa koopt en “zijn zakken heeft gesloten” voordat de prijs omhoog gaat.

Voorbeeld: “I’ve already got my bags so I’m glad this project is pumping!” 

BURNEN

Door het burnen van NFT’s wordt het aanbod verkleint van het aantal aangeboden NFT’s. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Doordat het aanbod kleiner wordt kan de floorprice stijgen. Maar het kan er ook op duiden dat men het aantal aangeboden NFT’s niet kon verkopen en het restant dus verwijderd wordt. 

C

CONVICTION

Conviction is wanneer iemand in de cryptowereld een sterk gevoel heeft over een project waarin hij heeft geïnvesteerd. Ze zijn overtuigd van het vermogen van een project om hun belofte waar te maken.

Voorbeeld: “I have high conviction that this project will give a good return.”

CASH GRAB

Een project dat gelanceerd wordt met maar één doel voor ogen: de ontwikkelaar zoveel mogelijk geld laten verdienen zonder rekening te houden met degenen die in het project gekocht hebben. Cash grabs zijn meestal projecten die weinig moeite kosten en een hype creëren, maar geen echte waarde bieden aan diegenen die de assets hebben gekocht.

Voorbeeld: “I got absolutely rekt on that cash grab project. The creator vanished and shut down the Discord group after the mint sold out!”

D

DISCORD

Dit is geen jargon, maar het is een belangrijke term om vertrouwd mee te raken. Discord is een app om communities mee te bouwen. Eigenaren van NFT projecten gebruiken het om contact te onderhouden met geïnteresseerden in het project. Veelal zie je dat Discord gebruikt wordt om belangrijke aankondigingen te doen, het delen van give aways en whitelist spots, te chatten en nog veel meer.

DIAMOND HANDS

Diamant hands is een term die wordt gebruikt om mensen te omschrijven die een project voor de lange termijn vasthouden, ondanks de ups en downs van de prijs en de marktontwikkelingen. Dit is het tegenovergestelde van paper hands.

Voorbeeld: “The price on my NFT dropped 90% but I still believe in it. I’m not selling. I’ve got diamond hands!” 

DAO

DAO staat voor gedecentraliseerde autonome organisatie. Er zijn vele manieren om een DAO te gebruiken, maar in eenvoudige termen: een bedrijf met gebundelde middelen van gebruikers, die worden bestuurd door de collectieve leden.

Een DAO kan worden opgericht om koopkracht te bundelen en geld op te halen voor een project, marketingactiviteiten, aankoop van duurdere activa, enz.

Voorbeeld: “We formed a DAO to help provide marketing direction and funding for an old NFT project we discovered.” 

DEGEN

Degen, kort voor degenerate, is een term die vaak wordt gebruikt om mensen te beschrijven die NFT’s kopen. We weten dat NFT’s riskant zijn, we weten dat het minten van projecten net gokken is, maar we omarmen het en noemen onszelf degen.

DELIST

Delisten is als je je NFT’s van Opensea afhaalt omdat de floorprice snel stijgt. Je verwacht dat de prijs gaat stijgen en dat je hem op een later moment tegen een hogere prijs kan verkopen.

Voorbeeld: “The project mooned but I forgot to delist and someone bought my NFT for half the price of the floor!”

DERIVATIVE

Dit zijn van een oorspronkelijk project afgeleide projecten. Dit zijn bijvoorbeeld de grote verscheidenheid aan ‘alternatieve’ punkers en apen. Sommigen daarvan zijn succesvol, de meesten niet.

DYOR

DYOR betekent Do Your Own Research. De persoon die dit tegen je zegt, neemt (terecht) niet de verantwoordelijkheid voor de vraag of een bepaalde NFT een goede investering is om te aan te schaffen.

Voorbeeld: “I aped Golden Snail, but DYOR.”

E

ETH

ETH is de afkorting van Ether, de valuta die gebruikt wordt om NFT activa te kopen en verkopen op de Ethereum blockchain.

Voorbeeld: “I spent 4 ETH on NFTs today!”

F

FREN

Fren is een afkorting van ‘friend’ en verwijst vaak naar iemand die actief is in de NFT-gemeenschap.

Voorbeeld: “Hey fren, I see you’re in the NFT space! WGMI.”

FOMO

FOMO staat voor Fear of Missing Out. Je zult het zien -en waarschijnlijk voelen- wanneer een NFT-project dat je niet bezit in extreem prijs stijgt. Vrees niet, FOMO is tijdelijk. Er zal altijd een andere kans zijn.

Voorbeeld: “I have FOMO because it seems like every NFT is going up except for mine!” 

FUD

FUD staat voor Fear, Uncertainty, Doubt. Het wordt gebruikt als iemand de legitimiteit van een NFT project in twijfel trekt. Een beetje FUD is niet slecht. Het is goed om vragen te stellen, kritisch te zijn en onderzoek te doen naar een project. FUD die gebaseerd is op valse informatie komt helaas ook regelmatig voor dus check je bronnen goed.

Voorbeeld: “Someone came into a Discord I’m in and started spreading FUD.”

FLOOR

De floorprice is de laagste prijs die beschikbaar is voor een NFT in een set. Het is het minimumbedrag dat je betaalt om een NFT uit een project te kopen. Dit is een belangrijke onderdeel om naar te kijken bij het onderzoeken van een NFT-project.

Voorbeeld: “The floor price on Curio Cards went from 0.5 ETH to 2 ETH in 3 days!”

FLEX

Flex betekent eigenlijk gewoon pronken. Mensen kopen dure NFT’s om te ‘flexen’ naar vrienden, familie en andere verzamelaars. PFP’s zijn de ‘hot flex’ in de huidige markt.

Voorbeeld: “Budweiser just changed its PFP on Twitter to an NFT. That is a massive flex.”

FLIPPER

Een flipper is iemand die NFT’s koopt met de bedoeling ze met winst te verkopen. Meestal kopen en verkopen flippers heel vaak, soms meerdere keren per dag.

Voorbeeld: “I missed buying the project at mint. I’ll have to buy it on OpenSea from a flipper.”

FEW

Few is een afkorting van “few understand”. Net als “probably nothing” is het een beleefde FOMO.

Voorbeeld: “MOMA bought a punk. Few”

G

GM

GM staat voor ‘Good morning’. GM werd voor het eerst toegevoegd aan Urban Dictionary in 2003, waarbij het werd gedefinieerd als “online gebruikt voor goedemorgen”. Je zult veel mensen ‘GM’ zien tweeten als teken dat ze online en in de NFT-space zijn.

Voorbeeld: “GM, have a good day!”

GN

GN betekent “goede nacht”. Als we GM zeggen moeten we natuurlijk ook GN zeggen (20 uur nadat je gm zegt en 4 uur voordat je weer gm zegt).

GMI

Gonna make it. Deze term wordt gebruikt om projecten of verzamelaars aan te duiden die het gaan maken en zullen slagen in de NFT-wereld.

Voorbeeld: “I was in the right Discord at 2:21 am and learned about a rare NFT that no one’s discovered yet, I’m GMI!” 

GAS (GWEI)

Voor elke transactie die op het Ethereum netwerk plaatsvindt, wordt gebruikers een vergoeding in rekening gebracht die bekend staat als gas(fee). Je kunt de actuele gasfees hier volgen.

Gas wordt berekend in Gwei, wat staat voor gigawei, de kleinste basiseenheid van Ether. Echter, met de aanzienlijke stijging van NFT-transacties, wordt gas een probleem voor het Ethereum netwerk en betaal je op drukke momenten enorm veel gasfee. Maar er wordt op dit moment gewerkt aan aanpassingen aan het netwerk waardoor in de toekomst de gasfees veel lager zullen liggen.

GRAIL

Een grail is iemands favoriete NFT of NFT-project. Ze geloven dat het een zeer gewilde NFT is en ze zijn niet bang om het te delen.

Voorbeeld: “This is my grail NFT. My absolute favorite.”

GAS WARS

De chaos die ontstaat als veel mensen tegelijk hetzelfde project proberen te minten waardoor de gasfees voor het hele Ethereum netwerk extreem omhoog gaan.

GENESIS

Als een NFT-project meerdere collecties lanceert heet de eerste collectie de Genesis. Deze heeft meestal ook de hoogste floorprice.

H

HODL

Hodl is een spelfout van ‘hold’, voor het eerst bedacht op Bitcointalk.org in 2013 na een grote prijscrash. De term sloeg aan en kreeg het acroniem ‘hold on for dear life’. Leden van de cryptogemeenschap gebruiken de term om aan te geven dat ze niet verkopen. Je ziet het ook als een werkwoord, ‘hodling’

Voorbeeld: “I bought a new NFT and I’m hodling!”

 

HONEY POT

Een honey pot is een meer proactieve en geavanceerde zwendel van hackers die NFT- en cryptoliefhebbers in een smart contract lokken dat een fout blijkt te hebben waardoor een gebruiker een bepaalde hoeveelheid Ether zou kunnen inleggen en er meer voor terug zou ontvangen. Het is echter een valstrik. De gebruiker is niet in staat om de verdiende Ether terug te nemen, waardoor de oplichters in feite hun Ether uit het contract kunnen houden en de Ether van de gebruiker die het systeem probeerde te bespelen.

Voorbeeld: “I fell for another honeypot even though the contract looked legit. I have to stop being greedy!”

I

IYKYK

If You Know, You Know. Dit is net als ‘few’, een beleefde vorm van FOMO in de meeste uitdrukkingen. 

Voorbeeld: “MOMA bought a punk. IYKYK”

ILLIQUID

Een project is illiquide als er niet veel koop- en verkoopactiviteit is. Sommige projecten sterven uit omdat er niet genoeg kopers en verkopers zijn die in het project geïnteresseerd zijn.

Voorbeeld: “The NFT project was popular a few months ago, but it’s illiquid now. I think I might be holding the bag on this one”

L

LIQUID

Een project is liquide wanneer er veel kopers en verkopers zijn die willen kopen en verkopen. Een liquide NFT-project betekent dat je NFT eenvoudig omgezet kan worden in Ethereum wanneer je klaar bent om te verkopen, en vice versa wanneer je klaar bent om te kopen.

Voorbeeld: “The market for this NFT project is liquid.”

LL

Larvalabs, de ontwikkelaars van punks, autoglyphs en meebits.

LFG

Let’s F***ing Go. Wordt gebruikt als je ergens enthousiast over bent. Meestal gebruikt met raket emoji’s 🚀

M

MINT

Het minten van een NFT is het kopen ervan tegen een voorverkoopprijs. Veel mensen kopen NFT’s bij de start van het project in de hoop dat ze een zeldzame (rare) NFT van het project krijgen. De voorverkoop wordt beschouwd als de primaire markt en een gebruiker ontvangt meestal een willekeurig gegenereerde NFT. 

De term mint is afgeleid van het slaan van nieuw geld. Minten is het creëren en produceren van geld in de traditionele zin, maar in NFT’s is het de creatie van een nieuw NFT-token.

Zodra de NFT’s op de secundaire markt te koop worden aangeboden, kunnen de prijzen boven of onder de mintprijs liggen.

Voorbeeld: “I minted 10 Koala bears and got the rarest one — I’m GMI!” 

MOONING

Mooning verwijst naar een NFT-project dat snel in prijs toeneemt. Het is een soort verkoopgolf. Dit is meestal een spannende tijd voor NFT-projecten om te kijken of ze een bepaalde floorprice vast kunnen houden.

Voorbeeld: “0n1 force is mooning! The floor has doubled overnight!”

MCDONALDS

Het back-up carrièreplan voor het geval het NGMI scenario uitkomt.

MEATSPACE

Een andere term voor ‘IRL’.

Voorbeeld: “Meatspace issues today. Car tire blew out.”

N

NFT

Non-fungible token. Dit beschrijft een asset dat uniek is en niet kan worden verhandeld voor een soortgelijk asset.

Het beste voorbeeld om dit te begrijpen is traditioneel geld: ik kan vijf biljetten van 1 dollar ruilen tegen één van 5 dollar. Ze zijn van gelijke waarde. Ik kan een biljet van $1 ruilen voor een ander biljet van $1 en ze zijn van gelijke waarde.

Een non-fungible token kan niet worden verhandeld voor een ander soortgelijk asset omdat het uniek is in ontwerp en een enkelvoudig identificeerbaar token heeft op de Ethereum blockchain.

NGMI

NGMI staat voor not gonna make it. Deze term wordt gebruikt voor mensen en projecten die het niet lang zullen uithouden in de NFT-wereld.

Voorbeeld: “If you aren’t in NFT Discord groups every night until at least 3 a.m. you’re NGMI.” 

NOOB/PLEB

Newbie en Plebian. Het tegenovergestelde van OG. Het is wel zo beleefd deze termen alleen voor jezelf te gebruiken. 

NFA

NFA betekent ‘Not Financial Advice’. Het is vergelijkbaar met de term DYOR. Iemand deelt een idee maar het is aan jou zelf om te beslissen of het iets voor je is.

Voorbeeld: “I aped Golden Snail. NFA.”

O

1/1

1/1 is een afkorting voor One-of-One. Veel digitale kunstenaars brengen unieke NFT’s uit met een oplage van één. Deze projecten kunnen al dan niet deel uitmaken van een collectie.

Voorbeeld: “My favorite artist just dropped a 1/1 piece of art! I’m buying!”

OG

OG betekent ‘original gangster’. Voor het eerst populair geworden door de jaren 90 hiphop. Het verwijst naar de mensen die vroeg in de space waren en respect verdienen. “He is an OG punk holder.”

P

PUMPING

Deze term wordt gebruikt wanneer een NFT snel in prijs stijgt. Het is het tegenovergestelde van diamond hands.

Voorbeeld: “Prices have gone up 10x in 6 minutes, this project is really pumping!”

PAPERHANDS

Paperhands is een term die wordt gebruikt om mensen te omschrijven die in paniek raken en snel hun NFT verkopen omdat ze bang zijn dat het project of de markt instort.

Voorbeeld: “The price dropped 1 ETH and all the paperhands immediately sold their NFTs below floor price.” 

PFP

PFP staat voor Profile Pic. Sinds er veel NFT’s avatar-projecten worden gelanceerd, gebruiken de eigenaren (holders) deze als hun profielfoto op Twitter en Discord, om zo te laten zien dat ze eigenaar zijn van de desbetreffende NFT.

Voorbeeld: I just changed my PFP to the CryptoPunk I just purchased. I’m not part of an elite club!”

PROBABLY NOTHING

Na groot nieuws in de cryptowereld, de aankoop van een NFT door een bekend iemand, een whale of bekende verzamelaar, zie je veel mensen tweeten “probably nothing”. Een understatement dus voor wat er werkelijk aan de hand is.

Voorbeeld: “Logan Paul spent over $500,000 on a 0N1 Force NFT. Probably nothing.”

PROJECT

CryptoPunks is een project. Bored Ape Yacht Club is een project. VeeFriends is een project. Een verzameling NFT’s gemaakt door een designer wordt een project genoemd.

Voorbeeld: “I found a new NFT project I want to invest in.”

R

REVEAL

Als je een NFT-project mint hebben kopers een algemeen idee van hoe de NFT eruit kan zien, maar krijg je meestal niet meteen te zien hoe je NFT eruit ziet. Dit komt omdat de designers het een verrassing willen laten zijn totdat alle NFT’s zijn gemint. Vervolgens wordt en een specifieke datum en tijd gecommuniceerd voor de reveal. Dan weet je ook pas of je een zeldzame (rare) NFT uit de collectie bezit.

Voorbeeld: “I just minted 10 NFTs from a collection. I can’t wait until the reveal!”

REKT

Rekt betekent dat je zware verliezen hebt genomen op een NFT-project of mint. Over het algemeen betekent het dat je een ongemakkelijke uitkomst ervaart. Je kunt worden gerekt als een project aanzienlijk in waarde daalt.

Voorbeeld: “I invested all my money into an NFT project at peak prices and the founder just got outed as a criminal so it went to zero and I got absolutely rekt.”

RUG-PULL

Rug-pulls verschillen van cash grabs doordat ze meer tijd in beslag nemen. De oprichter van een project liegt over zijn identiteit of besteedt gedurende een bepaalde tijd aandacht aan het project om verzamelaars en kopers te laten geloven dat hun geld veilig is in hun investering. Dan, bam! Het tapijt wordt weggetrokken. De ontwikkelaar wordt ontmaskerd voor het liegen over zijn of haar identiteit of het project stopt, neemt het geld en vlucht.

ROADMAP

Een roadmap beschrijft alle activiteiten dat een NFT-project van plan is te gaan doen om waarde toe te voegen aan een community.

ROYALTIES

De meeste NFT-projecten vragen royalties voor de verkoop van een NFT. Deze ontvangen ze dus bij elke verkoop. Als je dit vergelijkt met de verkoop van een fysiek schilderij, waarbij de artiest alleen de eerste keer van de verkoop het bedrag ontvangt, is dit een interessant businessmodel. Houd bij het bepalen van je verkoopprijs dus wel rekening met deze royalties. Ze worden vermeld bij Opensea in het Sell scherm.   

S

SEMI-FUNGIBLE TOKEN

Er zijn enkele NFT-projecten die meerdere eigenaren van dezelfde assets hebben. De beroemde hiphop fotograaf Chi Modu heeft bijvoorbeeld meerdere exemplaren van zijn werk aangemaakt als een NFT en elk exemplaar kan meerdere eigenaren hebben.

Elke foto heeft zijn eigen unieke token (identifier) op de Ethereum blockchain, maar er is geen verschil tussen de kopieën van de foto’s.

SER

Ser is het nieuwe populaire zelfstandig naamwoord geworden om ‘sir’ te vervangen als je iemand aanspreekt en wordt voor zowel mannen als vrouwen gebruikt.

Voorbeeld: “Are we gmi, ser?”

SCAM

‘Scam’ wordt veel gebruikt in de NFT wereld en komt helaas steeds vaker voor door de groei en bekendheid rondom NFT-projecten. Er zijn legitieme scams, zoals mensen die proberen je 12 woorden seed phrase te ontfutselen door je die te laten intypen in een link die ze sturen (typ NOOIT je 12 woorden seed phrase in, tenzij je met opzet je portemonnee overzet naar een gloednieuwe computer).

Voorbeeld: “I just got another Discord DM with a link. I’m 100% sure it’s a scam. I’m turning off my DMs unless I’ve added them as a friend already.”

SHILL

Deze term wordt gebruikt wanneer iemand een NFT of een project promoot dat hij bezit of waarin hij heeft geïnvesteerd. Het is ook een term die soms wordt gebruikt in plaats van “verkopen”.

Voorbeeld: “Shill me your best NFT under 1 ETH.” 

SWEEPING THE FLOOR

Sweeping the floor wijst op een whale of een groep kopers die alle NFT’s in een project kopen die tegen de floorprice te koop staan. Deze actie verhoogt de floorprice voor een NFT-project op korte termijn.

Voorbeeld: “Whales are sweeping the floor! It’s gone up from .05 ETH to 1 ETH!” 

STAKING

Hoewel staking geen NFT jargon is, is het wel een goede term om te weten. Staking is wanneer je een NFT of cryptomunten voor een bepaalde tijd ‘vastzet’ om rente te verdienen op je bezit. Het bedrag van de betaalde rente is afhankelijk van het project. De valuta waarin je wordt betaald zijn meestal tokens gecreëerd door het NFT-project.

Staking wordt gebruikt door projecten om trouwe holders die hun assets vastzetten te belonen. Hierdoor valt de verkoopdruk weg omdat het actief wordt vastgehouden gedurende de staking-periode. De tijd die een asset nodig heeft om vastgezet te worden voor staking varieert afhankelijk van het project.

Voorbeeld: “I bought an NFT so I can stake it and earn tokens!”

SMART CONTRACT

Een smart contract is de code die een NFT genereert. De meeste smart contracts zijn open source, wat betekent dat ze kunnen worden gecontroleerd om te bepalen of ze veilig zijn.

Voorbeeld: “I checked the NFT Smart Contract to ensure it does what the developers say it will.”

SECONDARY MARKET

De secundaire markt is wanneer je een NFT koopt of verkoopt op een marktplaats zoals OpenSea. Het wordt de secundaire markt genoemd omdat de koper niet de eerste eigenaar is die de munt heeft gekocht.

Voorbeeld: “I just bought this new project on the secondary market, I think I’m gonna hodl for a while.”

SZN

Szn betekent season, wat marktcyclus betekent. Een NFT marktcyclus kan 1-4 weken duren.

SEEMS LEGIT

‘Seems legit’ met andere woorden, het project lijkt serieus en potentieel te hebben met goede vooruitzichten. Kan ook ironisch worden gebruikt over de vooruitzichten van een project.

Voorbeeld: “I am launching Baby Fast Food Golden Snails on Solana.” “Seems legit.”

T

TRAIT

Veel NFT-projecten bieden een verzameling van NFT’s met een aantal kenmerken, waardoor elke NFT in de verzameling uniek is. Sommige kenmerken zijn zeldzamer dan andere. NFT’s met zeldzame kenmerken worden meestal voor meer verkocht. De meeste projecten laten niet zien welke traits je krijgt tot de reveal datum, waardoor het een verrassing is als je een zeldzame trait krijgt.

Voorbeeld: “I just minted a few NFTs and one of them has rare traits!”

TOKEN

Token is een ander woord voor cryptocurrency of cryptoasset. In de NFT-space heeft het nog een andere betekenis gekregen. Veel projecten brengen hun eigen token uit die een bepaalde waarde vertegenwoordigt en bijvoorbeeld gebruikt kan worden om merchandise aan te schaffen of is te gebruiken in een game. Het kan dus interessant zijn als in een roadmap benoemd wordt dat ze een token gaan uitbrengen of dat ze een reeds bestaande token gaan toevoegen aan het project. 

THIN FLOOR

Als er maar weinig NFT’s te koop staan ten opzichte van het totaal aantal NFT’s in een collectie, dan noem je dat een ’thin floor’. Het tegenovergestelde is vanzelfsprekend een ’thick floor’.  Een thin floor betekent meestal ook een hoge en stabiele floorprice.

V

VALHALLA

Een enorme hal waar dode Vikingen feesten naast mensen met waardevolle NFT’s.

Voorbeeld: Heaven “6529 is either ascending to Valhalla or heading to McDonald’s.”

W

WHALE

Een whale is iemand die veel ETH heeft en de marktdynamiek voor een project kan veranderen door veel assets te kopen of assets voor een aanzienlijke prijs te kopen. Veel projecten vertrouwen op whales om aandacht te krijgen en het is een sociaal bewijs dat het een goed project is om te bezitten.

Voorbeeld: “Wait until the whales find out about this project, once they do, it’s game over!” 

WEN

Wen betekent ‘wanneer’ en wordt meestal gebruikt wanneer iemand enthousiast is over een project en benieuwd is naar de doorontwikkelingen.

Voorbeeld: “Wen 5 ETH floor?” “Wen moon?”

WALLET

Je hoort waarschijnlijk regelmatig mensen praten over hun wallet. Dit is niet de portemonnee die in je  achterzak zit. Het is een digitale portemonnee met private sleutels die alleen de gebruiker kent. Hiermee kunnen gebruikers veilig NFT’s kopen, verkopen en opslaan. De meest populaire wallet op het Ethereum netwerk is Metamask.

WEB3

Web3 verwijst naar de evolutie van het internet om er digitaal eigendom in op te nemen. Vóór Web3 was de belangrijkste functie van het internet een web van informatie. Web3 verandert de belangrijkste functie in een web van eigendom door middel van cryptocurrencies, NFTs en decentralized finance (defi).

Voorbeeld: “I’m starting to think Web3 will change the internet forever.”