3 NFT trends om in de gaten te houden

Hyperloot

Het NFT-ecosysteem maakt een periode van snelle groei door. Daardoor verandert ook continue het landschap wat leidt tot NFT-trends die snel opduiken. Drie van deze trends lichten we hieronder wat verder toe.

1. Anime PFP projecten

Delphi Digital NFT-specialist Teng merkte onlangs op hoe de NFT-economie rond maart 2022 de derde grote marktcyclus sinds juni 2021 leek in te gaan.

Wat zou hier de reden van kunnen zijn? Teng denkt dat de explosieve opkomst van de Azuki NFT-collectie met anime-thema (Japanse animatie/tekenfilms) sinds 20 januari jl. een belangrijke factor was.

2. Shitpost NFT’s

Wikipedia omschrijft shitposting als het posten van online inhoud die ‘agressief, ironisch en van trollerig slechte kwaliteit’ is. Het frankfrank project, dat onlangs werd gelanceerd, typeert dit groeiende genre van shitpost NFT’s. Het project is moeilijk uit te leggen omdat er eigenlijk weinig uit te leggen valt, maar het handelsvolume van bijna 2K ETH rond deze NFT’s sinds de release van het project, spreekt eerlijk gezegd voor zich. Misschien toch even in de gaten houden deze trend.

3. Craftable collecties

Bron: Hyperloot

Het minten van Hyperloot is deze week gestart, een nieuw NFT project binnen de Lootverse. Na het minten is het mogelijk om je personages zelf aan te passen. Dit is nog zeker niet het laatste voorbeeld van NFT-collecties waarbij minters hun NFT’s zelf kunnen personaliseren. Het maakt verzamelen een co-creatief proces en ik denk dat deze dynamiek veel positieve effecten kan hebben voor designers van een collectie.

Zelf heb ik ook al een keer een dergelijk project gemint waarmee je zelf je Indifferent Duck kon samenstellen, echt leuk om te doen!

Bron: Metaversal

Laat een reactie achter

NFT updates.

Volg onze NFT-updates om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom blockchain, crypto en NFT’s.

Laatste updates.