De eerste volledig traceerbare Blockchain Burger

Als foodie viel mij dit bericht natuurlijk meteen op. Op 1 april lanceerde The New Fork -een Amsterdams start-up die de voedselindustrie aan de blockchain wil krijgen- de eerste volledig traceerbare Blockchain Burger. En nee dit was geen 1 april grap. Deze burger werd bereid door chef Damien Taylor van ChefChain, tijdens een zinderend hete launch party.

Iedereen mocht de Blockchain Burger proeven, een echte hamburger met volledig traceerbare lokale ingrediënten zoals bijvoorbeeld het vlees dat afkomstig is van Slagerij Ter Weele uit Oene. Benieuwd naar de herkomst van alle ingrediënten? Bekijk ze hier.

Daarnaast kreeg je bij elke burger een unieke QR-code waarmee je toegang hebt tot een NFT van het hamburger-recept. Mocht je interesse hebben, de NFT is inmiddels ook te koop via NFT-marktplaats Opensea óf zorg dat je bij een van de volgende events aanwezig bent waar je de hamburger meteen kan proeven.

Maar The New Fork wil nog veel meer voedselketens aanhaken dan alleen die van hamburgers en daarvoor heb je natuurlijk kapitaal nodig. Vandaar dat er ook food tokens beschikbaar zijn. Volgens oprichtster Marieke de Ruyter de Wildt investeer je met deze tokens niet in een bedrijf maar in haar ‘oplossing’ die ze voor de industrie voor ogen heeft. Er zijn al voor €600.000 aan food tokens verkocht en het doel is €3 mln. Wil je meer weten over deze food tokens, bezoek dan de website van Open Food Chain.

Laat een reactie achter

NFT updates.

Volg onze NFT-updates om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom blockchain, crypto en NFT’s.

Laatste updates.