Dolce & Gabbana verkoopt 9 NFT’s voor $5.65mln

Toen in de aanloop naar de Dolce & Gabbana’s Alta Moda show in Venetië werd aangekondigd dat de ontwerpers van plan waren NFT’s te veilen, was de modewereld geïntrigeerd. Zou iemand – zélfs iemand uit de verfijnde wereld van de couture – zes cijfers uitgeven aan zoiets ongrijpbaars? Blijkbaar was het antwoord ja.

Eén item van de Collezione Genesi NFT, genaamd de Glass Suit is ontworpen door Domenico Dolce en Stefano Gabbana en heeft iets meer dan $1 miljoen (351.384ETH) op een veiling opgebracht. Even voor de duidelijkheid, naast de NFT krijgt de nieuwe eigenaar ook een fysiek pak voor die prijs en ook nog eens op maat gemaakt naar hun specificaties. Het is het meest waardevolle pak dat Dolce & Gabbana ooit heeft verkocht. Twee versies van de Dress from a Dream – een gouden, een zilveren – zijn ook succesvol verkocht en de eigenaren ontvangen een op maat gemaakte fysieke versie van de japonnen. Beide hebben meer dan $500.000 opgebracht.

The Virtual Glass Suit

Maar de digitale stukken verkopen ook. The Mosaic Impossible Jacket -een digitaal draagbaar kunstwerk- ‘geïnspireerd door een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Venetië’, is voor ongeveer $300.000 opgekocht, net als de ‘Impossible Tiara’. De digitale kavels zijn genoteerd met een aantal ‘experential’ bonussen. De nieuwe eigenaren krijgen toegang tot de Dolce & Gabbana couture shows voor een jaar en genieten van privé-rondleidingen door het atelier in Milaan.

Foto’s: Dolce & Gabbana Bron: Vogue UK

Laat een reactie achter

NFT updates.

Volg onze NFT-updates om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom blockchain, crypto en NFT’s.

Laatste updates.