FOMO is echt, net zoals IRL

Fear Of Missing Out, of FOMO, is een term die regelmatig wordt gebruikt in de crypto- en NFTwereld, samen met een breed scala aan andere termen. Allemaal gebruikt om de communicatie te vergemakkelijken, zodat we geen tijd verspillen aan lange conversaties en ’the next big thing’ missen.

Mensen hebben het meestal over FOMO als het gaat om het ‘apeing in‘ projecten als gevolg van emotionele triggers en om geen potentiĆ«le winsten te missen. Investeren op basis van emoties is echter nooit een goed idee.

Maar het is niet deze vorm van FOMO die we in dit bericht willen bespreken. Het is FOMO op grotere schaal. De FOMO die we ervaren met betrekking tot de space als geheel. De FOMO die ons wegtrekt van In Real Life (IRL) activiteiten en socialiseren. Dit niveau van FOMO, dat je elk uur van de dag aan je scherm gekluisterd houdt, is een echte bedreiging voor de gezondheid. We zien het dagelijks om ons heen en het is zeker iets wat we allemaal in de gaten moeten houden.

Een probleem is dat de online wereld nooit slaapt. Het gaat 24/7 wereldwijd door en er is altijd wel iets dat je mist. Tenminste zo voelt het. Een ander probleem is dat iedereen ervan overtuigd is dat, als ze er genoeg tijd in steken, ze de volgende Bored Ape Yacht Club zullen vinden. Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd: “Als ik in mei 2021 gewoon 3 BAYC’s had gekocht, was ik nu miljonair geweest.”?

Deze en een hele reeks andere zaken zoals het najagen van verliezen, wakker worden op elk uur van de dag om te minten, het continue volgen van high profile wallets en altijd op zoek zijn naar ’the next big thing’ creĆ«ren bij elkaar allemaal behoorlijk wat stress.

Het is goed om je af en toe te herinneren dat er zeker meer in het leven is dan Discord en Twitter en dat IRL tijd doorbrengen met vrienden zeker waardevoller is dan een digitale plaatje van een aap najagen.

We bagatelliseren de waarde van de NFT-space zeker niet. Verre van dat. Het zijn prachtige nieuwe ontwikkelingen, opwindend en vol beloften maar het kan ook schadelijk zijn voor onze gezondheid en relaties.

Vergeet dus niet af en toe te ademen en dat IRL vrienden ook nog bestaan.

Bron: ZenAcademy

Laat een reactie achter

NFT updates.

Volg onze NFT-updates om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom blockchain, crypto en NFT’s.

Laatste updates.