Nike lanceert eerste NFT sneakers

Nike brengt hun eerste metaverse sneakers uit: de CryptoKicks. Het goedkoopste paar sneakers wordt op dit moment voor $9K verkocht op Opensea. Geen wonder dat merken van NFT’s houden. Waarom zou je echte schoenen produceren en ze voor $100 verkopen, als je virtuele schoenen kunt maken en ze voor 100x de prijs kunt verkopen?!

Sneaker- en kledinggigant Nike heeft in december een belangrijke stap in de richting van de metaverse gezet toen ze RTFKT Studios overnamen. RTFKT ontwerpt digitale sneakers die worden verkocht als NFT. Afgelopen week heeft deze samenwerking zijn eerste vruchten afgeworpen toen RTFKT Nike’s eerste NFT sneakers onthulde.

De RTFKT x Nike Dunk Genesis CryptoKicks zijn digitale wearable items, die zijn ontworpen voor gebruik in metaverse werelden. RTFKT onthulde ze in eerste instantie via een teaservideo op Twitter, waarin te zien is hoe het uiterlijk van de digitale schoenen kan worden veranderd via ‘Skin Vials’. Deze skins kunnen worden verwisseld om verschillende stijlen mogelijk te maken.

Bron: milkroad.com & decrypt.co

Laat een reactie achter

NFT updates.

Volg onze NFT-updates om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom blockchain, crypto en NFT’s.

Laatste updates.